...designing a world of hope
CCD | Home for children with disabilities | Thailand
Rainbow House CCD Family
Rainbow House CCD Family
Rainbow House CCD Family
Site
Site
Site
Existing Buildings
Existing CCD Buildings
Existing Buildings
Design Workshop
Design Workshop
Design Workshop
House of Love
House of Love
House of Love
Front Elevation
Front Elevation
Front Elevation
Meeting Terrace
Meeting Terrace
Meeting Terrace
Private Courtyard
Private Courtyard
Private Courtyard
Aerial View
Aerial View
Aerial View
Site Plan
Site Plan
Site Approach
Team at Baipai Cooking School
Team at Baipai Cooking School
Team at Baipai Cooking School
Local Market
Local Market
Travel

A new facility to support disabled children and young adults in Bangkok tackles stigma and vulnerability by providing a stable and constructive environment to house a growing community at the Christian Care Foundation.

Project

The Christian care foundation for Children with Disabilities (CCD) provides care and support for abandoned children with disabilities in Thailand as well as supporting young disabled adults in independent living and vocational training to help them integrate into Thai society.

The current project at Rainbow House has developed considerably over the years and is now a purpose-built rehabilitation centre for 30-40 children with disabilities. Here the children are provided with specialist facilities, resources and individualised education programmes all in a loving environment.

eMi-UK sent a team of 9 engineers and architects to help CCD by providing the design of a new Vocational Training Facility and adult house, along with some design work to remodel parts of the existing buildings.

Design

EMIUK carried out the following elements of work:

  1. The master planning and design of a new Vocational Training facility for older children
  2. The design of 'The House of Love'. A residential home currently rented away from Rainbow House providing accommodation for 10-12 of the older boys helped by CCD
  3. A review and partial redesign of the 'Lydia Garden', an area of landscaped land used as therapeutic outside space/ rehabilitation area/ garden space for hire.
  4. An evaluation of the existing facility along with its partial redesign to provide additional floor space as a fourth storey.

The design aims to combine the core services of CCD in one safe, attractive and easy to navigate environment that provides fully accessible spaces that respond creatively to the harsh climate. Accommodation includes a meeting hall; training classrooms for IT and manual skills; play space including a sensory garden; some dormitories and staff offices. A house that acts a transitional home for older children seeking to gain greater independence also sits on the site separated from the main hub.

Team

Michael Woods - Team Leader/ Lead Architect
Miriam Wallace - Lead Architect
George Adu - IT Engineer
Donna Macdonald - Assistant Architect
Gary Huffstutler - Electrical Engineer
William Johnson - Landscape Architect
Janet Wehby - Intern Architect
James Lo - Mechanical engineer
Billy Lee - Civil Engineer and client liaison